Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mi az a porckorongsérv?

6_17abra.jpg

Hogyan előzhető meg vagy orvosolható?

Rendszeres, tudatos és gerinc kímélő mozgással. Ami lehet hátúszás, gyógytorna vagy Pilates. Mindez folyamatosan és kíméletesen távolítja el egymástól a gerinccsigolyákat, elkerülve így a becsípődéseket vagy a sérv kialakulását. Heti 3 alkalommal végzett rendszeres testmozgás igazi felüdülés a gerincnek és a lelkünknek is. A mozgás mellett fontos szerepet játszik lelki problémáink feltárása, feloldása és orvoslása.

Sajnos a mai hagyományos orvostudomány a betegségeket kizárólag a fizikai tünetek megszüntetésére korlátozza, általában gyógyszeres kezelések alkalmazásával.

Amit tudnunk kell, hogy a betegségek, fizikai problémák nem önmagukban, ok nélkül alakulnak ki, hanem lelki hátterük is van, mely azt jelzi, hogy megbomlott a szervezet egyensúlyi állapota.Egy ideig meg tudunk küzdeni elnyomott lelki problémák cipelésével, valamint a mindennapi stresszel, de mindez egy idő után megváltoztatja szerveink működését, ami előbb utóbb a fizikai síkra tör fel. A problémák kezelésében akkor érünk el valódi eredményt, ha több síkon közelítünk hozzájuk, a test és a lélek szintjén is. Tehát egyaránt fontos a tüneti kezelés és a lelki ok keresése, amit okozhatta a betegséget.

Ennek hiányában csupán visszakerülünk abba a régi állapotba, ahol az adott betegség kialakult. 

Célunk tehát az EGÉSZ-SÉG megtalálása, ami a test-lélek egysége, egésze.