Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cordon blue cukkiniből

2018.06.03

 

Hozzávalók:

 

1 nagyobb cukkini

pármai sonka vagy csirke sonka

trappista vagy ementáli sajt

2 tojás

gluténmentes zsemlemorzsa

kölesliszt 

 

A cukkinit megmossuk és félbevágjuk hosszában. Kb 1/2-1 cm darabokra szeleteljük.

200 °-ra előmelegített grillezőre állított sütőben megsütöm egy picit.

Addig felszeletelem a sajtot, felverem a tojásokat, és előkészítem a panírozáshoz az alapanyagokat tálakba.

Amikor kész a cukkini, kiveszem a sütőből. A sajtot beletekerem a sonkába, majd két cukkini darab közé teszem. Ezt forgatom bele először a lisztbe, majd a tojásba és a zsemlemorzsába.

Felhevített olajban pár perc alatt kisüthető. Én inkább az egészséges változatot választom ennél is. Egy sütőtálcát kibélelek sütőpapírral, lefújom olajjal, majd erre helyezem a cukkinit. Ezek tetejét is leolajozom picit. A sütőben kb 20 percig, félúton átforgatom a másik oldalára.

Isteni! Melegen és hidegen is. Rizzsel és salátával fogyasztható.

 

img_20180528_194418.jpgimg_20180528_194432.jpgimg_20180528_194815.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.