Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Királyrákfarok fehérborral, barnarizzsel és spenóttal

2018.03.12

Hozzávalók: (2 személyre)

 

300-400 gramm királyrákfarok 

1 dl fehérbor

1 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 csokor aprított petrezselyem

só, bors

 

Körethez:

80 gramm barna rizs

500 gramm spenót

fokhagyma, só bors

1 evőkanál olaj

erős paprika

125 gramm mozzarella

parmezán reszelve

 

1. Forró, sós vízben kifőzzük a barnarizst. Legalább 20 perc kell neki.

2. Az olajban megpirítjuk a préselt fokhagymát, és hozzátesszük a spenótot. Ezt ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt puhára pároljuk. Nem kell több 15-20 percnél. Felaprítjuk pici kockákra a mozzarellát, és hozzáadjuk a parmezánnal együtt. 

3.  Az olajban megpirítjuk a préselt fokhagymát, ehhez hozzáadjuk a rákot. Picit átforgatjuk és felöntjük a fehérborral.

Hozzátesszük a fűszereket és fedő alatt hagyjuk párolódni.  Kb 15-20 perc. Az utolsó 5 percben levesszük a fedőt, hogy a lé elpárologjon egy picit.

 

Az egész kész van kb fél óra alatt. Laktató, egészséges és nagyon finom! A párom egyik kedvence lett. :-)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.