Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mungóbab dhál

2018.02.24

Hozzávalók:

2 ek ghi vagy olaj

1 kk fekete mustármag

3 db curry levél (friss vagy szárított)

1 kk fokhagyma

1 kk kurkuma

1 kk garam masala

0,25 l paradicsom paradicsomlé

2 dl felezett, hántolt mung dhál (mungóbab: felezett borsó)

6 dl víz (ha kell, később még adjunk hozzá)

egy csomag apróra vágott korianderlevél vagy petrezselyem

1 dl joghurt (bár én általában kiahogy az IR miatt

basmati rizs vagy barna rizs (IR diétában)

 

Egy főzőedénybe melegítsük fel a ghít vagy az olajat, majd pattogtassuk ki a mustármagot, tegyük hozzá a kurkumát és a fokhagymát! Kevergessük még fél percig, majd adjuk hozzá a paradicsomlét, amit legalább 5 percig főzzünk! Ezután adjuk hozzá a mungo babot, a curry levelet és a vizet. Fedő alatt főzzük. Hamar szét fog esni. Az állaga akkor jó, amikor kicsit pépszerű. Ha készen van, hozzátesszük a garam masalát és a koriandert. Ha szeretnéd, add hozzá a joghurtot és tálalásra kész is! Ez az egyik legkönnyebben emészthető hüvelyes. Imádom! :-)

Amíg ez fő, szépen forró vízben kifőzzük a hozzávaló rizst.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.