Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Parmigiana-avagy rakott padlizsán

2018.02.24

Hozzávalók:

1 padlizsán

0,5 l paradicsomszósz

125 gramm mozzarella

parmezán

bazsalikom

só, bors

 

A padlizsánt megmossuk, és levágjuk a szárát. Felszeleteljük kb. 0,5 cm szeletekre (hosszába), és beletesszük 200°-on előmelegített sütőbe. Amikor látjuk, hogy összeszottyan, kivesszük. Elkészítjük a paradicsomszószt. Beletesszük a morzsolt bazsalikomot, sót és borsot. Felvágjuk a mozzarellát apró kockákra.

Megkenjük paradicsomszósszal és megszórjuk a mozzarella kockákkal és a parmezánnal.

Visszatesszük a sütőbe és tovább sütjük, amíg rá nem pirul a sajt. 20 éve eszem, de egyszerűen nem tudom megunni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.