Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vegyes zöldségkari

2018.02.24

Hozzávalók:

2 ek olaj
2 kk római kömény
1 ek reszelt friss gyömbér
1 zöld chili (ízlés szerint)
1 fokhagyma
1 kk kurkuma
2,5 kk őrölt koriander
0,5 liter paradicsomlé
1 kg vegyes zöldség (lehet: karfiol, zöldbab, zöldborsó, kukorica, cukkini, kelbimbó, brokkoli, sárgarépa)
2,5 kk só
1 kk cukorhelyettesítő
1 kk garam masala
egy csokor korianderlevél apróra vágva

basmati- vagy barnarizs

A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, megtisztítjuk. Egy
lábosban felmelegítjük a zsiradékot és beleszórjuk a római köményt. Közepes lángon, kevergetve addig pirítjuk, amíg kissé sötétebb és illatos lesz. Ekkor hozzáadjuk a gyömbér és a chilit, majd tovább pirítjuk. Itt a konyhánk olyan illatfelhőben fog úszni, hogy alig bírjuk kivárni a főzési időt. Fél perccel később beleszórjuk a porfűszereket: a koriandert, a fokhagymát és a kurkumát. Elkeverjük és beleöntjük a paradicsomszószt. Egy perc főzés után a zöldségeket is hozzáadjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Sózzuk, édesítőszerrel ízesítjük, és nagyobb lángon főzzük, hogy mire megpuhulnak a zöldségek, a paradicsomos lé nagyobb része elpárologjon. Ha megfőtt, belekeverjük a garam masalát és a korianderlevelet, és levesszük a tűzről.  Körülbelül 40 perc a főzési ideje. Addig a rizst is bőven megfőzhetjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.