Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zabpogácsa túróval

2018.02.24

Hozzávalók:

3 ek zabpehelyliszt

3 ek zabpehely

2 tojás

250 gramm túró vagy totu

150 gramm reszelt sajt

só, bors, vagy más fűszerek

 

A zabpehelylisztet és a pelyhet összekeverem a villával áttört túróval, majd belekeverem a 2 tojást. Ízesítem sóval, borssal, néha beleteszek egy kis erdélyi fűszerkeveréket is.

Beteszem fél órára a hűtőbe. Amikor letelt, kis golyókat csinálok a tenyeremmel, és ráteszem a sütőpapírral bélelt tepsire. Megszóróm a reszelt sajttal. 180°-on előmelegített sütőbe tolom és kb. 20-30 percig sütöm, amíg a sajt meg nem pirult a tetején. Ezt uzsira szoktam enni. Az biztos, hogy nagyon hamar elfogy, úgyhogy érdemes nagyobb adagot készíteni. J

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.