Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Édesburgonyás gnocchi

2018.09.16

Hozzávalók:

kb. 250 gr édesburgonya

300 gr hajdinaliszt, picit többet vett fel 

1 tojás

1 teáskanál só

250 gr paradicsomszósz

bazsalikom ízlés szerint (friss)

1 vöröshagyma

só, bors

2 evőkanál olivaolaj

parmezán vagy grana padano reszelve a tetejére

 

Elkészítése:

Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük, majd hidegvízben feltesszük főzni egy pici sóval. Amikor megfőtt leszűrjük és lepasszírozzuk. Ha egy kicsit kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, sót és a tojást. Jól összegyúrjuk, majd kisebb gombócokká osztjuk. Ebből henger alakú csíkokat formázunk. Ezt egy késsel feldaraboljuk 2 cm-es darabokká.

A szószhoz: feldaraboljuk a hagymát és meleg olajban üvegesre pároljuk. Amikor kész van, hozzáadjuk a paradicsomszószt, amit ízesítünk sóval, borssal és beletesszük a friss bazsalikomot. Ráteszünk egy fedőt és kb. 15-20 perc alatt az ízek össze is érnek. :-)

Addig felteszünk egy nagy lábasba jó sok vizet főni, ebbe főzzük ki a gnocchit. Amikor forr a víz, beleteszünk egy kis kanál sót és egy kisebb adag gnocchit bele teszünk főni. Amikor feljön a víz tetejére, szépen leszűrjük és egy tálba beletesszük. Így főzzük ki a többit is. Én előre gondolkodom, úgyhogy nagyobb adagot csinálok belőle, amit lefagyasztok.

Amikor kifőttek a gnoccik, összekeverjük a paradicsomszósszal, tányérba tesszük és megszórjuk parmezánnal.

Jó étvágyat hozzá!!!! :-D