Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Brokkoli torta, avokádós-almás salátával

2018.06.03

 

Hozzávalók:

​Tortához:

1 brokkoli

100 gramm csirkesonka

​4 tojás

​1 joghurt

só, bors

​reszelt sajt a tetejére

 

Salátához:

vegyes saláta 

1 alma

1 avokádó

2 evőkanál tökmagolaj

2 evőkanál bodza, vagy gránátalma ecet

 

Torta elkészítése:

A brokkolit megmossuk, levágjuk a virágos részét és forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük. Addig felaprítjuk a sonkát és felverjük a tojásokat. Amikor készen van, kis darabokra aprítjuk, belekeverjük a joghurtot, a sonkát, valamint a felvert 4 tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Egy sütőpapírral kibélelt kerek torta formába öntjük. 200 ° -on előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd megszórjuk a tetejét a sajttal és további 10 percig visszatesszük, amíg az rá nem olvad.

Saláta elkészítése:

Az almát, az avokádót pici kockákra vágjuk, össszekeverjük a salátával. Ízesítjük az olajjal, ecettel és egy pici sóval.

Különleges ízvilág. Irány kipróbálni! :-) 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.