Álmaink megélése itt és most 

2021.03.05

A változás megélése mindig nézőpont kérdése, ennek tükrében lehet negatív vagy pozitív is. De az élet, az folyamatos változás, így mielőbb ezt tudatosítod magadban, annál jobban veszed majd az akadályokat.

A változások évét éljük, aminek sok magyarázata van. Ezek a változások globálisan és egyéni szinten is megmutatkoznak.

Nézhetjük a negatív oldalát is, azonban úgy vélem, hogy ezek az események nagyon fontos fejlődési folyamatot indítottak el sokunk életében. 

Az önvizsgálat, a lélek megértése ehhez nélkülözhetetlen. 

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket!

 • Azt az életet éled, amelyet magadnak megálmodtál?
 • Elégedett vagy a jelenlegi munkáddal, azt csinálod, amit mindig is szerettél volna? 
 • A munkád, a hivatásod? 
 • Szolgálja az életet, vagyis másokon segít ez?
 • Olyan kapcsolatban élsz, ami boldoggá tesz?
 • Mosollyal, jókedvvel telik a napod vagy úgy érzed,hogy beleragadtál a mókuskerékbe?

Még sorolhatnánk a kérdéseket, de fontos, hogy ezekre adj is választ magadnak!

Ez az időszak igen jelentős, hiszen segíti álmaink megvalósítását.

Vajon hányszor hallottunk életünk során:

 • Ne is álmodj róla! Légy realista! 
 • Nézd meg hány embernek nem sikerült! 
 • Áááh ebben a nehéz helyzetben én nem vágnék bele semmi újba sem.

De vajon megnézted-e azt, hány embernek sikerül? 

Kérdem én, miért ne élhetnéd az általad vágyott életed? 

Talán a szomszéd, a barátnő, az édesanyánk..xy jobban tudja, mi a jó nekünk, vagy te tudod, hogy te hogyan lennél boldog ebben az életben? 

Ők, akik félelmeik miatt ragadtak bele helyzetekbe, boldogak, egészségesek?

De!!! 

 • Mi van, ha a lelked által vágyott utat választod, boldog leszel végre? 
 • Mi van, ha eddig jártál rossz utakon? 
 • Mi van, ha neked sikerül? 
 • És mi lesz, ha a saját és mások félelmeitől irányítva, elveszed a siker lehetőségét?

Gyerekkorom óta próbáltak rám is erőltetni elképzeléseket, oktatásokat, munkákat, de valahogy legbelül mindig is tudtam, hogy engem mi tenne boldoggá.

Nem mondom, hogy a félelmektől irányítva, nem dolgoztam olyan munkahelyen, ahol nem éreztem jól magam, tudtam, hogy nem nekem való. Nem a hivatásom, elhivatottságom, hanem egy munka. Addig húztam sokszor, amíg már a testem adta a jeleket. A lelkem nem tudott szárnyalni, és megbetegítette a testem.  De éltem olyan kapcsolatban is, ahol nem éreztem szabadnak magam, nem úgy szerettek, ahogy az nekem volt jó. De beleragadtam.

Mindezt miért? Mert féltem élni. Féltem a változástól. Féltem a kihívástól. Féltem valóban felelősséget vállalni saját magamért, az életemért.

Ezek természetesen mind kellettek ahhoz, hogy tapasztaljak, hogy felnőjek, hogy a felvállalt életutamon járjak.

Hogy könnyű volt-e?

Őszintén nem, és most sem az. Egyedülálló nőként, vállalkozóként élni sosem az. Mindennek van egy ára. A fizetésed lehet az ára, a saját szabadságod, a lelked elnyomásának. A szabadságod ára ellenben, a folyamatos változás elfogadása, áramlás az élet eseményeivel. 

Siratjuk a múltat, félünk a jövőtől, így nem tudunk szabadon és boldogan áramolni a jelen történéseivel. Természetesen ez hibás tudás, hiszen a múltat megváltoztatni nem áll módunkban, a jövőt nem ismered. Akkor miért és mitől félünk? 

Miért kell a rohanás, a TV, az hogy valamit mindig csinálj és ne legyen 1 üres órád se? Mert így nincs időd magadra, arra, hogy lecsendesedj, hogy meghalld magad.

Akkor mégis miért állsz meg és nyomod el magadban a lelked szavát?

Félelemből. Félsz felelősséget vállalni magadért, a döntéseidért, a hibáidért. A könnyebb utat választod. 

Átadod a felelősséget, ha beteg vagy az orvosnak. Majd felír egy pirulát, ami megoldja a helyzetet, de te passzív vagy a saját életedben. Megoldja a problémát? Nem. Valójában elnyomod a lelked üvöltését, egy ideig. Mert az újra és újra lázadni fog, egyre erőteljesebben!!! 

Átadod a felelősséget a párodnak, a főnöködnek, a kormányodnak. Így kimentheted magad a felelősség alól, lesz egy bűnbak, akit hibáztathatsz. 

Saját magad zártad kalitkába, még ha az aranyból is van! Nem más, TE!

Hogyan változtass?

 1. Kérdezd meg mit szeretne a lelked?
 2. Nézd meg, hogyan érheted el a vágyott hivatást, életet, min kell változtatnod?
 3. Ha nincs meg a tudás, tanulj, képezd magad, vagy kérj segítséget!
 4. Vedd kezedbe az életed! Higgy magadban, abban, hogy az, amit csinálsz az életet szolgálja. Ha ez így van, minden segítséget meg is kapsz fentről, ahhoz, hogy elindulj és menj az utadon. 

  "Egyetlen pillanat létezik csupán, amelyben fontos, hogy felébredj. 

Ez a pillanat most van." Buddha

Félelmek kezelése

Római Kamillával

A Római Kamillát már az ókori görög orvosok is ismerték és használták fürdővízbe, pakolásokba tették, de évszázadokon keresztül használták hasfájás, fejfájás, emésztőrendszeri panaszok esetén.

De minden növénynek van érzelmi hatása is. Így kerek az EGÉSZ-SÉG. Test-lélek-szellem egysége. 

A Római kamilla segít az igazi életcél felfedezésében és megélésében. Attól függetlenül, hogy milyen munkát végzünk, rátalálhatunk életünk jelentőségére és céljára. A cél nem egyszerűen az egyén kifelé irányuló tevékenysége; hanem a szívben és a lélekben lakozik, kisugárzik a világ felé. Amint lényünk középpontjából élünk, megtaláljuk az erőt és a célt, amely leírhatatlan. Nyugodtabbá, békésebbé válunk.

Segít megszabadulni az életünket felemésztő értelmetlen tevékenységektől, és egy kielégítőbb munkára koncentrálhatunk, mely lehet akár a saját lelkünkön végzett munka is. 

Ez az olaj segít kapcsolódni támogató mennyei segítőinkhez, vezetőinkhez és elcsendesíti a saját spirituális utunk követését övező bizonytalanságot. 

Kétség esetén a lágyítja a személyiséget, lecsillapítja a túl erős egót. Visszaállítja a bizalmat aziránt a cél iránt, ami miatt a Földre érkeztünk. Az emberek mélyen hiszik, hogy ha azt csinálják, amit szeretnek, szűkölködni fognak. 

A Római Kamilla eszünkbe juttatja, hogy akkor tapasztaljuk meg az igazi sikert, ha azt csináljuk, amit szeretünk.

© 2018 Timár Gabriella /Természetes gyógymódok szakértő, ayurvédikus terapeuta és Pilates oktató, tanár. Az oldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A szöveget részben vagy egészben, illetve a képeket másolni, elektronikus vagy egyéb formában felhasználni kizárólag az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehet.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!