Pilates oktató képzés
Mat (talajmunka) kezdő- és középhaladó szint oktatása

Pilates oktató képzésről röviden


A program a kezdő és középhaladó szintek oktatásához nyújt képesítést.

A képzés Magyarországon egyedülálló, az EFA (European Fitness Association) által akkreditált tanfolyam, melynek komplexitása teszi kiemelkedővé. A 10 napos intenzív képzés alatt a tanulók átfogó tudást szerezhetnek az emberi test, és szervezet működéséről, a gyakorlatok felépítéséről, adaptálásáról és azok élettani hatásáról.

A képzésen résztvevők anatómiai, élettani és klinikumi ismeretekre tesznek szert, melynek segítségével képesek lesznek szervi és mozgásszervi problémáktól függően gyakorlatokat, illetve gyakorlatsorozatokat felépíteni és összeállítani. Ezen belül megismerik az emberi test szervrendszereit és azok betegségeit.

A tanfolyamon olyan ismereteket sajátíthatnak el a tanulók, amelyek segítségével nemcsak egészséges emberekkel, de bármilyen szervi és mozgásszervi betegséggel küzdő emberrel képesek lesznek együtt dolgozni, anélkül, hogy súlyosbítanák tüneteiket. Mivel megismerik egyes gyakorlatok élettani hatását, így kamatoztathatják annak jótékony hatásait a szervezetre betegségfolyamatok esetén.

Továbbá megismerik Pilates történetét, annak alapelveit és kiegészítéseit a mi koncepciónk szerint.

A tanfolyam során megtanulják a testtartás elemzését, a gyakorlatok felépítését, melyek segítségével hatékonyan segítenek a gerincproblémák korrigálásában.

Ezen kívül elsajátítanak még bemelegítő-, nyújtó-, illetve a test ellazulását segítő mély relaxációs- és meditációs gyakorlatokat.

Mivel Pilates módszere főként a gerincet teljes mértékben átmozgató gyakorlatokból tevődik össze, ezért kifejezetten támogató jellegűek a betegségfolyamatok rendezésében és az egészség megtartásában. Az oktatott programban a testtartás korrigálása is igen nagy szerepet kap, ami főként gerinc deformitásokat okozva keseríti meg az emberek életét. Ezek korrigálása is hatalmas lépés, a helyes energiaáramlás és vérkeringés szempontjából. Emellett segít leküzdeni a stresszt, szorongást és a depressziót, erősíti a tartó ás a mély izmokat, valamint aktívan tartja a medencefenék izmait.

A gyakorlatokkal hatni tudunk az ideg és a hormonrendszerre is. A módszer teljességét a légzésgyakorlat adja. A rekeszizmos légzés aktívan befolyásolja a vérnyomást és vesz részt a hasi szervek keringésének javításában.

Mindezek az összefüggések részleteit az oktatott tananyag tartalmazza.

A 10 napos képzés felépítése:

2 nap elméleti oktatás, 2 nap anatómiai, élettani és klinikumi ismeret, 6 nap gyakorlati oktatás.

A képzés szóbeli és gyakorlati vizsgával zárul.


A KÉPZÉS DÍJA: 195.000.- Ft.

A képzés díja tartalmazza:
- a jegyzetek árát: 5.000.-Forint
- vizsgadíjat: 20.000.-Forint
- oklevelet: 15.000.-Forint


Oktatók: 

Timár Gabriella: nemzetközi oklevéllel rendelkező Pilates oktató, a P.R.C. koncepció megalkotója, természetes gyógymódok szakértő, ayurvédikus terapeuta,
Dr. Sipos Tibor: orvos


Jelentkezése csak az előleg befizetése után érvényes, melynek díja: 30.000 Ft.

További információkat jelentkezése után, e-mailben kapja meg.

*Az előleget csak abban az esetben térítjük vissza, ha a tanfolyam az oktatási
intézmény hibájából marad el. Ellenkező esetben, az előleg összegét
felhasználhatja a legközelebb induló Pilates oktató képzésre.

Jelentkezési lap

Jelentkezését e-mailben igazoljuk vissza, illetve így kapja meg a további információkat, instrukciókat. A képzés teljes tematikáját jelentkezése után azonnal küldjük.


Az adatszolgáltatás önkéntes, a megadott adatokat az EU Adatkezelési Rendeletnek megfelelően kezelem, harmadik félnek nem adom át!A következő oktató képzések

helyszíne és dátuma:


Helyszín: Szeged

Időpontok: 2019. február 9-10, 23-24, március 9-10, 23-24, április 6-7

Jelentkezési határidő: január 27.


Helyszín: Budapest Garay Dance Corner

Időpontok: 2019. február 2-3, 16-17, március 2-3, 30-31, április 13-14.

Jelentkezési határidő: január 20.


Helyszín: Szentgál RP FitLife Stúdió és Vendégház

Időpontok: 2019. április 27-28, május 11-12, 18-19, június 1-2, 7-8.

Jelentkezési határidő: április 14.