Pilates oktató képzés
Akkreditált Pilates mat (talajmunka) kezdő- és középhaladó szint

Pilates oktató képzésről röviden


A program a kezdő és középhaladó szintek oktatásához nyújt képesítést.

A képzés Magyarországon és külföldön is egyedülálló, az EFA (European Fitness Association), Európai Fitness Szövetség által akkreditált tanfolyam, melynek komplexitása teszi kiemelkedővé. Az iskola, illetve a képzés akkreditált és biztosított! 

A 10 napos intenzív képzés alatt a tanulók átfogó tudást szerezhetnek az emberi test, és szervezet működéséről, a gyakorlatok felépítéséről, adaptálásáról és azok élettani hatásáról.

A képzésen résztvevők anatómiai, élettani és klinikumi ismeretekre tesznek szert, melynek segítségével képesek lesznek szervi és mozgásszervi problémáktól függően gyakorlatokat, illetve gyakorlatsorozatokat felépíteni és összeállítani. Ezen belül megismerik az emberi test szervrendszereit és azok betegségeit.

A tanfolyamon olyan ismereteket sajátíthatnak el a tanulók, amelyek segítségével nemcsak egészséges emberekkel, de bármilyen szervi és mozgásszervi betegséggel küzdő emberrel képesek lesznek együtt dolgozni, anélkül, hogy súlyosbítanák tüneteiket. Mivel megismerik egyes gyakorlatok élettani hatását, így kamatoztathatják annak jótékony hatásait a szervezetre betegségfolyamatok esetén.

Továbbá megismerik Pilates történetét, annak alapelveit és kiegészítéseit a mi koncepciónk szerint.

A tanfolyam során megtanulják a testtartás elemzését, a gyakorlatok felépítését, melyek segítségével hatékonyan segítenek a gerincproblémák korrigálásában.

Ezen kívül elsajátítanak még bemelegítő-, nyújtó-, illetve a test ellazulását segítő mély relaxációs- és meditációs gyakorlatokat.

Mivel Pilates módszere főként a gerincet teljes mértékben átmozgató gyakorlatokból tevődik össze, ezért kifejezetten támogató jellegűek a betegségfolyamatok rendezésében és az egészség megtartásában. Az oktatott programban a testtartás korrigálása is igen nagy szerepet kap, ami főként gerinc deformitásokat okozva keseríti meg az emberek életét. Ezek korrigálása is hatalmas lépés, a helyes energiaáramlás és vérkeringés szempontjából. Emellett segít leküzdeni a stresszt, szorongást és a depressziót, erősíti a tartó ás a mély izmokat, valamint aktívan tartja a medencefenék izmait.

A gyakorlatokkal hatni tudunk az ideg és a hormonrendszerre is. A módszer teljességét a légzésgyakorlat adja. A rekeszizmos légzés aktívan befolyásolja a vérnyomást és vesz részt a hasi szervek keringésének javításában.

Mindezek az összefüggések részleteit az oktatott tananyag tartalmazza.

A 10 napos képzés felépítése:

2 nap elméleti oktatás, 2 nap anatómiai, élettani és klinikumi ismeret, 6 nap gyakorlati oktatás.

A képzés szóbeli és gyakorlati vizsgával zárul.


A KÉPZÉS DÍJA: 250 000 Ft.

A képzés díja tartalmazza:
- a jegyzetek árát: 5.000 Forint
- vizsgadíjat: 20.000 Forint
- oklevelet: 15.000 Forint.

A pótvizsga díja: 40 000 Forint.

+ opcionális pilates kezdő csomag, melynek értéke: 54 000 Ft.  Tanulóink a csomagot kedvezményes áron vásárolhatják meg. A csomag az egyik legjobb minőségű gyártó következő alaptermékeit foglalja magába: 10 mm-es polifom, 1 swiss-ball, 1 soft-ball, 1 pilates ring, 1 csúszásmentes lábtyű választható színben.


Oktatók: 

Timár Gabriella: nemzetközi oklevéllel rendelkező Pilates oktató, a P.R.C. koncepció megalkotója, természetes gyógymódok szakértő, ayurvédikus terapeuta,
Dr. Sipos Tibor: orvos, természetgyógyász


Jelentkezése csak a tanfolyam felárának befizetése után érvényes!

További információkat jelentkezése után, e-mailben kapja meg.

* Az előleget csak abban az esetben térítjük vissza, ha a tanfolyam az oktató hibájából marad el. Ellenkező esetben, az előleg összegét felhasználhatja a legközelebb induló Pilates oktató képzésre.
Lemondási szándékával a képzés első napját megelőző 7. napig élhet. Ebben az esetben a befizetett jelentkezési díj 50%-át igényelheti vissza.

Jelentkezési lap

Jelentkezését e-mailben igazoljuk vissza, illetve így kapja meg a további információkat, instrukciókat. A képzés teljes tematikáját jelentkezése után azonnal küldjük.


Az adatszolgáltatás önkéntes, a megadott adatokat az EU Adatkezelési Rendeletnek megfelelően kezelem, harmadik félnek nem adom át!European Fitness Association

Európai Fitness Szövetség

Hivatalosan  Bruxellesben az Európai Parlamentben 2002.11.21-én alakult meg. Elsődleges célja, hogy összegyűjtse a Fitness, Wellness és Healthness területén működő nemzeti szerveket és oktatókat, valamint, hogy szabványosítsa és terjessze a fitnesz területeken alkalmazott tanítási módszerek magas színvonalát  és ezt garantálják a fitness szakemberek számára. 
Az Európai Fitnesz Szövetség az egész Európában kapcsolt szervezeteken és vállalatokon keresztül szervez képzéseket, amelyek az EFA által elismert tanúsítványokat adnak ki és megfelelnek az ISO politikának. (Európai Bizottság - Brüsszel, 2007.7.11., COM. 935, SEC (2007) 936).