Szolgáltatások

Szánjon időt magára és egészségre!

Ayurvédikus állapotfelmérés tanácsadással

Az állapotfelmérésen a beszélgetés keretében vizsgáljuk a tünetek alapján, hogy milyen irányban billent ki a test harmóniája. Ezt egészíti ki a nyelv, a köröm, a szem, a bőr, és a pulzus vizsgálata.

Meghatározzuk a vendég születési testtípusát, és a kibillenés irányát.

A táplálkozás és a kiegészítő terápiák segítségével teste és a lelke újra harmóniába kerülhet.Dr. Schüssler féle ásványi só hiány állapotfelmérése és tanácsadás

12 esszenciális, a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagot fedezett fel, amelyek minden élő szervezetben megtalálhatóak.

Hiánytüneteken alapuló gyógyítás.

Diagnosztikai rendszer az egyén tüneteire, illetve az arcdiagnosztikára alapozva méri fel a páciens hiányállapotát. Alkalmas megelőzésre, akut és krónikus betegségek esetén.

Alkalmazhatjuk: immunerősítésre, vérösszetétel javítására, sav-bázis egyensúly visszaállítására , a sejtek optimális működésének biztosítására, gyulladásos folyamatoknál, kötőszövet méregtelenítéséhez, böjt-, fogyókúránál, terhesség, szoptatás esetén, fizikai és pszichés túlterheltségnél, meglévő hiányállapotok kezelésére, ásványi raktárak feltöltésére, növekedés - fejlődés segítésére, alkati gyengeségeknél.
Állapotfelmérés ZYTO géppel


A ZYTO egy olyan orvostechnikai eszköz, mely a bőr elektromos áramvezetését, galvanikus válaszait méri és elemzi. A mérés után azonnal olvashatóak azok az eredmények, melyek válaszokat adnak a test 4 fő rendszerének állapotáról, (emésztő-, méregtelenítő-, hormon-, és immunrendszer) melyek az egészséges "Balance"-egyensúly állapothoz elengedhetetlenül szükségesek. Ha ezekben a rendszerekben felborul az egyensúly, betegség léphet fel.

Az értékek elemzése után hatékonyabban tudunk tanácsot adni, hogy milyen esszenciákkal, vagy étrendkiegészítőkkel harmonizálhatod a tested egészséges működését.

Az állapotfelmérés nem diagnosztika és nem helyettesíti az orvosi szakember által végzett diagnosztikát, de információt kaphatunk testünk aktuális állapotáról.

Röviden a biorezonancia állapotfelmérésről.

A biorezonancia az alternatív gyógyászatban használt diagnosztikai és terápiás módszer. Az emberi szervezet és az abban lévő kórokozók elektromos vagy elektromágneses rezgéseit méri.

Az állapotfelmérés teljesen fájdalommentes.

A szkenner felméri szerveink aktuális működését, illetve érzelmi állapotunkat.

A szervezetünk sok milliárd sejtből áll, amelyek folyamatosan rezegnek. Ezek a rezgések különböző tényezők hatására megváltoznak , ilyenkor jönnek az első tünetek, illetve alakulnak ki betegségek. Az elváltozások először sejt szinten mutatkoznak. Amikor az eredeti rezgés visszaáll, akkor a betegség is elmúlik. Így a biorezonancia fontos szerepet játszik a megelőzésben.

Állapotfelmérés pilateshez és személyi edzéshez

Általános rugalmassági és erőnléti teszt mellett, testtartás elemzést tartalmaz.

A pilates órák és edzések ezekre az eredményekre épülnek, figyelembe véve a testtartás hibáit. 

Pár hónap kitartó munkával fájdalmai enyhülnek, a test visszanyeri harmonikus formáját és működését. 

Mozgásszervi problémákkal küzdők és aktív sportolók életét és teljesítményt egyaránt javítja.


Pilates


Pilates aktíválja az idegrendszert, így pozitívan hat a hangulatra, aktíválja a hormonrendszert.

Sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy szervi és mozgásszervi problémák javulását előidézzük.

A Pilates órát mindig megelőzi egy állapotfelmérés, ahol felmérjük milyen esetleges mozgásszervi problémával küzd, megvizsgáljuk a testtartását, a medence pozícióját, illetve a gerinc és a test rugalmasságát.

Az óra felépítése mindig egyedi jellegű, alkalmazkodva a vendég szervi- és mozgásszervi panaszaihoz. A program tehát ezeknek a panaszoknak az orvoslására törekszik.

Egészséges vendégeim részére, viszont fokozatos testtudat felépítése mellett, kifejezetten az izmok erőnlétére és a gerinc rugalmasságára fókuszálunk


Ayurvédikus masszázs terápiák

Abhyanga a masszások királynője(teljes test) és prustabhyanga (hát)

Szemléleténél fogva minden embert egyedi olajokkal kezel. Az olajok kiválasztása függ az adott személy ayurvédikus testalkatától. Az ayurvédikus testalkat elemzésekor figyelembe vesszük a vendég külső, belső alkati tényezőit, valamint mentalitását. A választott olaj/olajok egyensúlyozzák az egyes elemek felborulása keltette finom elmozdulásokat (pl. bőr szárazság, ekcéma, töredezett haj, pszichés kimerültség, emésztési problémák..stb).

Az Abhyanga meleg olajos masszázs 90 perces időtartamában az egész testet meleg olajos masszázsban részesítjük. Az ayurvédikus masszázsok a többi masszázsfajtától eltérően érintik a fej, a has és a mellkas területeit is. A test a fejtetőtől a lábujjak végéig finom meleg, 100% növényi tartalmú, hidegen sajtolt olajban ázik.

Milyen esetben ajánlott?

stresszes állapot, hát-derék fájdalmak, ízületi kopások, idegbecsípődés, migrén, letapadások, izomlás, fáradtság, keringés fokozására, emésztés javítására.

Kinek kontraindikált?

Fertőző betegség, bőrbetegség, sérülések a bőrön, idős és beteg emberek, gyenge állapot, láz, műtétek után 6 hétig, sérülések, ficam, húzódás, daganat, szellemileg sérült emberek, kezeletlen keringési problémák, szívinfarktus után, pace-maker-rel élők, menstruáció 1-3. napja, várandóság 1-3. hónapja, fekély, visszértágulat, ödéma esetén.
Pinda Sveda

Gyógynövénnyel töltött batyus kezelés.

Mit jelent a Pinda Sveda? Kézzel végzett izzasztást.

A batyuba problémának és testtípusnak megfelelő gyógynövényekkel vannak megtöltve, amit meleg olajba mártogatva kezeljük végig az egész testet. A batyus izzasztás megelőzi egy teljes testet érintő meleg olajos masszázs (abhyanga).

Milyen esetben ajánlott?

Túlsúly, endokrin-hormon rendszer zavara, izom merevség, Parkinson, Sklerózis multi-plex, psoriasis, pajzsmirigy problémák, derék fájdalmak, idegrendszeri problémák, menopauza, rendszertelen menszesz esetén kiváló.

Kinek kontraindikált?

Várandóság, magas vérnyomás, menstruáció 1-3. napja, migrén, fejfájás, alkoholisták, sebek, vérzési hajlamok, akné, ekcéma, irritáció, Pitta dominancia esetén.Aromaterápiás teljes test masszázs


A masszázs jótékonyan kezeli a mindennapi stresszt. Hatással van az idegrendszerre, a szervek működésére, és az izomtónusra.

Felfrissíti a vérkeringést, de idegrendszeri hatása miatt, nyugtatóan hat a szívre.

Csökkenti az izmok feszülését, valamint serkenti az anyagcseretermékek kiürülését is.

A megfelelő illóolajok segítségével hatékonyan befolyásolhatjuk hangulatunkat. 

Keverékek:

Balance - harmonizáló, érzelmi egyensúlyt támogató esszencia

Motivate - energetizáló, hangulatemelő esszencia

Peace - feszültségoldó, nyugtató hatású esszencia

Slim & sassy - anyagcsere fokozó, narancsbőr elleni esszencia

Deep blue - ízületek és izmok nyugtató illóolaj keveréke

Kizárólag  a DoTERRA 100 % tisztaságú olajaival dolgozom.Aromaterápia

Mi az amit feltétlen tudnia kell?


Az illóolajok lehetnek:

- szintetikus illóolajt parfümkészítéshez használják,
- kozmetikai minőségű olajok (itt a hangsúly az illaton van), amik már mesterséges illatanyagokat is tartalmaznak, ezért csak külsőleg használhatók,
- 100 % tiszta minőségűek, ezek belsőleg nem alkalmazható,
- DóTERRA CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás minőségű, 100 %-os esszenciális olajok, MELYEKET BELSŐLEG, KÜLSŐLEG, BELÉLEGEZVE IS ALKALMAZHATUNK.

Használhatjuk: külsőleg inhalálásra, párologtatásra, lemosásra, masszírozásra, de akár fürdővízbe csepegtetve. Belsőleg csak tiszta minőségű olajt szabad használni, azt is a megfelelő adagolásban.

A betegségek kezelésében nagyon aktív hatást tudunk elérni az eszenciák segítségével.

A stúdióban megnézheti és kipróbálhatja őket. Fitoterápia

A fitoterápia a növényi részeket, valamint az abból előállított termékeket használja gyógyászati céllal.

A gyógyításban központi szerepe volt a gyógynövényeknek, de ez a 19. század közepétől megváltozott, amikor is, különböző anyagokat vontak be láz- és fájdalomcsillapításhoz. Ezek a szerek lettek a mai nyugati orvoslás alapjai is, így a gyógynövényeket másodlagos gyógyító terápiaként alkalmazzuk azóta is.

Fontos megjegyezni, hogy a gyógynövényes készítményeket is a megfelelő elővigyázatossággal kell alkalmazni. Ebben tudunk mi segíteni.

Problémájára a megfelelő készítményt, illetve teakeveréket ajánljuk, figyelembe véve az esetleges ellenjavallatokat vagy gyógyszer inkompatibilitást.

A javulás érdekében csak szakemberek által ajánlott terméket, illetve keveréket alkalmazzon!


Időpontfoglalás online egyszerűen, kezelhető felületen

© 2018 Timár Gabriella /Természetes gyógymódok szakértő, ayurvédikus terapeuta és Pilates oktató, tanár. Az oldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A szöveget részben vagy egészben, illetve a képeket másolni, elektronikus vagy egyéb formában felhasználni kizárólag az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehet.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!